تعمیر گیربکس دی سی تی | DCT

تعمیر گیربکس گیربکس دی سی تی DCT

همان‌طور که می‌دانید در گیربکس دستی به وسیله فشار دادن پدال کلاچ و با استفاده از دسته دنده در کنسول مرکزی کابین، تعویض دنده به صورت دستی صورت می‌گیرد. در گیربکس اتوماتیک، پدال کلاچ حذف شده و راننده با استفاده از پدال گاز و ترمز کنترل خودرو را در دست دارد. در این نوع گیربکس با استفاده از یک مبدل گشتاور و کلاچ تعویض دنده به صورت خودکار و بدون دخالت راننده انجام می‌شود. همچنین گیربکس‌های اتوماتیک به چندین نوع با فناوری‌های مختلف تقسیم می‌شوند.

در بین گیربکس‌های اتوماتیک، گیربکس DCT دارای قابلیت‌های ویژه‌ای است. این نوع گیربکس به صورت دوکلاچه یا دوال کلاچ (Dual Clutch، Double Clutch یا Twin-Clutch) شناخته می‌شود. این نوع گیربکس ترکیبی از عملکرد دستی و اتوماتیک را ارائه می‌دهد. البته این گیربکس با گیربکس دستی و اتوماتیک تفاوت‌هایی دارد. در گیربکس اتوماتیک DCT دو سیستم کلاچ یا دو دیسک کلاچ وجود دارد که به‌صورت موازی عمل می‌کنند و به طور مداوم سرعت گیری خودرو را بهینه می‌کنند. در ادامه مقاله به ساختار و ویژگی‌های این نوع گیربکس اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید.

آشنایی با گیربکس دی سی تی DCT

گیربکس اتوماتیک DCT ترکیبی از گیربکس‌های دستی و اتوماتیک است و معمولاً به عنوان گیربکس نیمه اتوماتیک، دستی بدون کلاچ و دستی خودکار شناخته می‌شود. هر کلاچ در این گیربکس به دنده‌های زوج و فرد متصل شده است و به همین دلیل می‌توان آن را به عنوان ترکیبی از دو گیربکس دستی تعریف کرد. در بسیاری از این نوع گیربکس‌ها، امکان تعویض دنده بدون کلاچ نیز وجود دارد که به نیمه اتوماتیک هم معروف است.

گیربکس DCT ابتدا توسط مهندس فرانسوی، ادولف گکرس، قبل از جنگ جهانی دوم اختراع شد ولی تا آن زمان هیچ نمونه کاملی از آن در خودرو استفاده نشد. اولین نمونه کامل گیربکس DCT توسط هری وبستر، مهندس بریتانیایی، در شرکت اتوموتیو پروداکتس ساخته شد و در مدل‌هایی چون فورد فیستا، فورد رنجر و پژو ۲۰۵ در دهه ۱۹۸۰ مورد استفاده قرار گرفت. سپس مهندسان پورشه و آئودی نمونه‌های مخصوص به خود را در خودروهای مسابقه‌ای استفاده کردند.

مجهزترین تعمیرگاه گیربکس در کرج، همراه با مشاوره و عیب یابی رایگان

تعمیرگاه علی

ساختار و قطعات گیربکس دی سی تی DCT

گیربکس اتوماتیک DCT شامل محورهای ورودی و کمکی برای چرخ دنده‌ها، همگام‌سازی و کلاچ می‌باشد. در این سیستم، صفحات هیدرولیکی کلاچ به صورت پشت‌سر هم فعال می‌شوند و جریان نیروی منتقل شده به چرخ‌ها را متوقف نمی‌کنند. برای کنترل تغییر دنده در گیربکس DCT، رایانه، شیر برقی و سیستم هیدرولیکی نیاز دارند.

 رانندگان در خودروهایی که از این نوع گیربکس استفاده می‌شود، می‌توانند تعویض دنده را به صورت دستی یا اتوماتیک انجام دهند. با خالی شدن شفت خروجی در گیربکس DCT، شفت داخلی درون فضایی که به وجود می‌آید قرار می‌گیرد و این موضوع باعث می‌شود تعویض دنده سریع‌تر انجام شود. در مجموع، گیربکس DCT یا دو کلاچه به دلیل سرعت بالا و دقت بیشتر در تعویض دنده در خودروهای امروزی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تعمیر گیربکس dct

علائم خرابی گیربکس دی سی تی DCT

در صورتی که گیربکس اتوماتیک DCT دچار خرابی شود، برخی از علائم زیر ممکن است رخ دهد:

  • سر و صدای عجیب
  • سرعت پایین
  • عدم پاسخگویی صحیح در تغییر دنده
  • گرم شدن بیش از حد
  • نور چک‌انجین روشن است: اگر در داخل خودرو چراغ چک‌انجین روشن شده است، بهتر است سریعاً به یک تعمیرکار ماهر و متخصص مراجعه کنید، زیرا این موضوع ممکن است نشانه‌ی خرابی گیربکس DCT باشد. گیربکس علی با گارانتی یک‌ساله محصولات و خدمات، در زمینه تعمیر انواع گیربکس اتوماتیک سابقه‌ای درخشان داشته و می‌تواند خدمات باکیفیتی را به مشتریان ارائه دهد.

گیربکس دی سی تی  DCT در چه ماشین‌هایی استفاده شده است؟

گیربکس اتوماتیک DCT در بسیاری از خودروهای سبک و سنگین استفاده شده است، اما برندهای خودرو مختلف ممکن است از نوع متفاوتی از DCT استفاده کنند. برخی از خودروهایی که از گیربکس DCT استفاده کرده‌اند عبارتند از:

  • خودروهای سواری: اودی، فولکس‌واگن، فورد، کیا، هیوندای، رنو، ولوو و آکورا.
  • خودروهای ورزشی: پورشه، لامبورگینی، فراری، مکلارن، آستون مارتین و بوگاتی.
  • خودروهای تجاری: فولکس‌واگن، فورد، سیتروئن، پژو و رنو.

به طور کلی، گیربکس DCT در خودروهایی که به دوازده سیلندر و کمتر و به سیستم پیش‌رانش جلو و عقب مجهز هستند، معمولاً استفاده می‌شود.

گیربکس dct

تعویض روغن گیربکس دی سی تی DCT

تعویض روغن گیربکس اتوماتیک DCT بسیار مهم است و باید بر اساس دستورالعمل‌های تعیین شده توسط سازنده خودرو انجام شود. همان‌طور که اشاره شد، این گیربکس دو کلاچ دارد که هر یک از آن‌ها برای کنترل دنده‌های فرد و زوج استفاده می‌شود. این کلاچ‌ها نیاز به روغن مناسبی دارند تا به درستی عمل کنند.

بیشتر سازندگان خودرو پیشنهاد می‌دهند که روغن گیربکس DCT هر 40.000 تا 60.000 کیلومتر تعویض شود. برخی از سازندگان دیگر ممکن است مقدار کمی بیشتر یا کمی کمتر را پیشنهاد دهند؛ بنابراین بهتر است که دستورالعمل‌های تعیین شده توسط سازنده را به دقت مطالعه کنید .با توجه به اینکه تعویض روغن گیربکس DCT بسیار حساس است، بهتر است که این کار را توسط تکنسین‌های متخصص و ماهر انجام دهید. گیربکس علی در زمینه تعویض روغن گیربکس می‌تواند به مشتریان عزیز خدمات ارزنده و باکیفیتی را ارائه دهد.

 

تعمیر و سرویس ساعت گیربکس دی سی تی DCT

برای اطمینان از عملکرد بهینه گیربکس، تعمیر و سرویس ساعت گیربکس اتوماتیک DCT بسیار مهم است و باید بر اساس دستورالعمل‌های سازنده انجام شود. به طور کلی به دلیل پیچیدگی فنی گیربکس دی سی تی، توصیه می‌شود که ساعت آن توسط تکنسین‌های خودرو تعمیر و سرویس شود.

شیر برقی گیربکس دی سی تی DCT

شیر برقی گیربکس دی سی تی DCT به یک نوع از گیربکس‌های خودکار اتومبیل‌ها گفته می‌شود که از ترکیب دو سیستم گیربکس دستی و گیربکس اتوماتیک بهره می‌برد. این نوع گیربکس با استفاده از دو دسته دنده با کمک مدارهای الکترونیکی و سیستم کنترل خودکار شتاب، به صورت خودکار سرعت خودرو را تغییر می‌دهد.

در این گیربکس، دو دسته دنده به نام های دنده های ۱ و ۲ و دنده های ۳ و ۴ به صورت جفت به همراه دو دنده پایانی به نام های دنده معکوس و دنده پارکینگ استفاده می‌شوند. با توجه به سرعت خودرو، سیستم کنترل خودکار شتاب به دسته دنده مناسب برای شتاب دادن یا کاهش سرعت خودرو تغییر دنده می‌دهد. این کار باعث بهبود عملکرد خودرو و کاهش مصرف سوخت می‌شود.

هزینه تعمیر گیربکس دی سی تی DCT

هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک DCT بستگی به علت خرابی، میزان آسیب دیدگی و نوع خودرو دارد. همچنین، به کشور و منطقه‌ای که در آن قرار دارید و میزان دسترسی به قطعات یدکی وابسته است. با توجه به پیچیدگی سیستم گیربکس دی سی تی  DCT، هزینه تعمیر آن معمولاً بیشتر از گیربکس‌های خودکار ساده تر است.

آموزش تعمیر گیربکس دی سی تی  DCT

تعمیر گیربکس اتوماتیک DCT به دلیل پیچیدگی‌هایی که دارد، بسیار تخصصی است و نیاز به دانش و آگاهی کافی از قطعات و نحوه کارکرد هر یک دارد؛ بنابراین فراگیری آموزش‌های حرفه‌ای جهت تعمیر این نوع گیربکس ضروری است. شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به آموزشگاه‌های تخصصی در زمینه تعمیر این نوع گیربکس، اطلاعات کسب کنید. لازم به ذکر است که به زودی مطالب آموزشی در سایت گیربکس علی قرار می‌گیرد و همه افراد می‌توانند از این مطالب مفید بهره‌مند شوند.

تعمیرگاه گیربکس dct

کد خطاهای گیربکس دی سی تی  DCT

برخی از کدهای خطا را که برای گیربکس اتوماتیک DCT وجود دارد، عبارت است از:

  :  P0700 کد خطای کلی گیربکس خودکار

  :  P0701 کد خطای سیگنال جریان گیربکس خودکار

   : P0702 کد خطای مدار کنترل کننده جریان گیربکس خودکار

   : P0703کد خطای کنترل کننده جریان گیربکس خودکار

  : P0704 کد خطای دیجیتال مدار کنترل کننده جریان گیربکس خودکار

  : P0710کد خطای سنسور دما گیربکس خودکار

به زودی بخش تشریح کامل خطاهای گیربکس DCT در سایت گیربکس علی قرار می‌گیرد.

 

تعمیر گیربکس اتوماتیک دی سی تی DCT در کرج به همراه گارانتی

شما می‌توانید برای تعمیر گیربکس اتوماتیک DCT و دیگر انواع گیربکس‌های اتوماتیک، همچنین تعمیر و تعویض سایر قطعات و تعویض روغن گیربکس به تعمیرگاه‌های مجرب و با تخصص بالا مراجعه کنید. یکی از بهترین تعمیرگاه‌ها در زمینه چنین خدماتی در کرج، گیربکس علی است که خدمات بسیار باکیفیتی را به همراه گارانتی یک‌ساله ارائه می‌دهد.

تماس با ما

  • کرج، گلزار شرقی، بلوار مصطفی خمینی، بعد از خیابان حافظ
  • 09129743963

تعمیرات تخصصی

  • تماس مستقیم
  • ارتباط در واتساپ